Thursday, November 7, 2013

MELAYAN MAK BUYUNG MAKAN KATANYA...

Ahaaaaa... tajuk takleh blah.. :p   Tapi memang betul pun kan.  Isnin petang lepas habis kerja, gi teman orang mengandung yang mengidam nak makan steamboat.  Tak baik wooo kalau tak tunaikan permintaan orang mengandung.. kannnn...

Muka kegembiraan bila dapat tunaikan hajat... hiksss.. kak inaaa kak inaaaa... nasib baik mengidam nak makan steamboat jek.. heheeee...


Actually tak plan pape pun.  Tetiba jek monday tu dalam pukul 5pm kak ina roger2, cakap teringin nak makan steamboat and ajak saya pegi Flaming Steamboat kat Danau Kota tu.  Saya pulak time tu baru jek selesai membelasah 6 keping putu piring.  Lunch pulak makan mmg tak hengat donia, habis sepinggan beef fried rice saya bedal.  Memang perut dah sendat gila2 dah time tu.



Tapi yer la kan, dah kata pun orang mengandung teringin and ajak kite pergi makan, pastu perkara yang paling best tu sebab katanya dia nak belanja, kikikii.. perut sendat pun perut sendatlahhh.. zassss pukul 6 sharp terus kluar dari ofis and terus ke Danau Kota... :)


Tapi tu lah, makan pun ala2 kadar jek.  Sebab perut memang betul2 sedat.  Memang dah tak boleh nak paksa2 lagi.  Dah ler hari tu pakai skirt ketat.  Ruginyeeee lahaiiii... Dah nama pun buffet steamboatkan, memang rugi sesangat ler kalau makan ala kadar jek.  Tak berani dah saya nak makan lebih2, kang takut termuntah lak kat situ, tak pun skirt terkoyak lak kang.  Bak kata Kak Ina "alaaaa nape ej pakai skirt ketat sangat, kalau tak boleh makan lagi"... kikikikiii.. akakkk akakkk, mane la saya tau akak nak belanja saya hari tu kan.  Kalaulah  saya tau, sureeeeeeeeee lunch n petang tu saya tak makan tau and sureeeeeee hari tu saya pakai skirt or seluar yang longgar2... heheheheee...



Haaaa tu diaaaaa.... see my peruttttttt!!! aiyaooooooo... spare tyre memang dah tak leh sembunyi weiiii.. Mana dengan skirt tu ketat nak mampos! Dok menekan kuat giler kat perut tu ha..  sikit punya baekkkkk terjojol keluar lelemakku sayang itu.   Memang time tu saya rasa macam nak jek buka zip n butang kasi boleh bernapas sket.  Sesat sangat dah rasa nak benapas time tu hokey!

Apa2 pun, terima kasih daun keladi yer akakku sayang.. next time kalau mengidam ape2 lagi and kalau nak belanja lagi roger chek awai2 nooo.  Senang chek nak bersiap sedia dari awai... kikikiki.... 






4 comments:

suezen said...

flaming steamboat terbaik...tp kt ikano tu lagi sedap .... go try2

pearl'E.J said...

kan yang, tapi rugi sebab perut dah sendat.. oh kat ikano punya lagi best ek?? wokey, thanks bagitau.. wajib diterjah lepas nih.. heheee..

attyfir said...

alor..sebut2 steamboat ni.teringin gak

pearl'E.J said...

attyfir...
hehehe pas ni gi makan tau yang.. tapi cuaca mcm skarang ni yg kejap2 hujan kejap2 hujan mmg syiok woo layan steamboat kan..