Monday, November 4, 2013

MEE UDANG

Alang2 dah Taiping tu memang tak sah la kan kalau tak singgah makan mee udang kat Kuala Sepetang.  So hari tu 1st time saya makan mee udang Mak Jah ni.  Selalunya kalau pegi Kuala Sepetang saya akan makan kat Mak Teh mee udang atau pun Salleh mee udang.

Kali ni kita terjah mee udang Mak Jah la pulok.





Sedikit kekecewaan terjadi pabila udangnya sudah habis uols..  uhukk uhukkk.  Yang tinggal cumalah ketam sajork.  Yer lah, dah pukul 7.30pm pun kan.  Dah lewat.  So mee ketam pun mee ketam lah. Janji leh lapik perut yang dah lapaq krokk krokkk nih.


Saya order nasi goreng ketam.  Ok lah, boleh la di terima oleh mulutku ini.  Sempat la juga rasa mee ketam yg di order kak ina tu.   Kuahnya ok laa, pedas2 manis gitu kannnn.  Not bad.

Apa2 pun, saya tetap jugak suka makan mee udang Salleh.  Terbaik di antara ketiga-tiga kedai yang saya pernah makan nih.  Mee udang Salleh jugak yang menjadi pojaaaaaan mulut n perutku.

Cuma tu la, kedainya penghujung jalan Kuala Sepetang tu, so ramai yang tidak tahu kewujudan Mee Udang Salleh tu kan.  Sian diaaaa...  Tetiba rindu nak makan koey teow goreng udang Salleh tu.   Dapnyeeeeeeee.... Takpe, akan ku terjah jugak situ dalam masa terdekat nih.

Ok dah... Babaiiii..





4 comments:

*SiRibenMerah said...

selalu baca review pasal neh..
tapi tak pernah try lagi..

kalo tak salah i kan dear, ada kedai lain yg lebih sedap dari kedai mak jah neh..

iskk x igt lak nama apa kedai tuh...

pearl'E.J said...

Btul tu yang.. sbb bg ej mee udang salleh tu lg sedap..

Super Nia Hana said...

yarabbiii sedapnyaaaa

pearl'E.J said...

Super Nia Hana...
hihihihiii...