Wednesday, November 6, 2013

MACAM TAK BEST JER, MACAM TAK BEST JER...

Hari ahad punya cerita,  pegi buat facial kat kat The Lake, Sungai Besi.  Dapat tau tempat ni dari FB. So saja2 la nak cuba buat facial kat sinikan.  Sampai sana lebih kurang dalam pukul 1pm.  Masuk jer bilik untuk facial tu terus saya bercakap dalam hati 'wow, bestnye... bilik yang cozy ditambah lak dengan bau2an yang sangat menenangkan pastu di pasang lak muzik ala2 bali gitu.  1st impression mmg sangat2 best la.




Serius saya rasa sangat2 selesa dengan environmentnya.  Saya direkomenkan untuk cuba Gold Brightening Treatment yang mengambil masa 2 jam.  Saya ikut aja.  Apa2 ajalah kan, janji best. 

Cuma tu lahh... apa orang kata, indah khabar dari rupa.  Haaa lebih kurang gitulah kekdahnyakan.  Masa yang diberitahu adalah 2 jam, tapi facial tu dah selesai dalam masa cuma 1jam 15minit.  Mana pegi lagi 45 minit ekk?? huhuhuuu...  




Beauty therapist pun mcm ermmmm... ntah lahhh.  Buat pun ala2 kadar jekk.  Semuanya kejap2 je.  Cuci muka n scrub muka pun sekejap gile kot.  Digosok2 2-3 kali pastu cuci.  Macam tu jugak bila time scrub, digosok2 2-3kali pastu cuci.  Ape nih?? Time dia wapkan muka lagi lah rasa mcm nak jerit, yang kene wap tu cuma bahagian dahi.  Bahagian2 lain langsung tak kena... Adoyaiiii... camne ni?? G kursus tak dik sebelum jadi beauty therapist ni?? hohohooo... 

Dan yang paling kelakar, gold eye mask n gold face mask yang digunakan tu adalah yang kita dok beli online tu!  dimana sesetengah orang yang berniaga online ni bagi benda2 tu free kat kita kalau kita beli barang2 online mereka.  Aiyooooooo...  Sedih mak, nyahhh!


Saya sgt2 kecewalah.  Betul2 kecewa.  Tak berbaloi dengan apa yang saya bayar tu.  Facial macam tu saya boleh buat sendiri kat rumah.  Tak perlu nak bayar sampai 2ratus.  Kekdahnya bila balik rumah, terus saya tengok cermin dan terus terjerit kecillah kan "apa nih?  white head masih belambak kat bahagian dagu nih??"  hurmmmm.. 

Cukuplah sekali... takkan pergi lagi ke situ.  Lebih baik saya pergi kat Dr Alice,  walaupun mahal sikit tapi servicenya amat2 tip top.  Beauty therapistnya semua terlatih.  Puas hati.  Ingat nak support lahh facial spa melayu nih, tapi kalau dah mcm ni caranya, baik tak payahlah.






6 comments:

Rasp said...

memang geram kalo service kureng gini...
i pernah sekali jer mencuba buat facial ni...
kat shah alam ... beli lak kat groupon...
tapi syukur alhamdulillah...
service bagus....
tapi tu laaa jauh kannnn....
sekali tu jer lah try hehehehehe...
nama kedai pun dah lupa hahahahahaha...
nala punya lama :D

pearl'E.J said...

heheheee... tapi kalau servicenya bagus ok laling.. kira puas hati la kan. ni idok, mmg ntah apa2 je kan service nya. langsung tak best.. :(

Super Nia Hana said...

heh ..mmg tak berbaloi!

pearl'E.J said...

Super Nia Hana
kannnn...

suezen said...

alaa...potong!!! environment dh ok...mcm potong jeee..mcm potong jeee...

pearl'E.J said...

Suezen...
hihihiihii... tu la pasal..